Back to tutorial index

Lab Solutions


Topics in this lab

Introduction

function lab_solns()

set1()
set2()

end

Back to lab exercises.

Back to the top

Set 1

function set1()
n = 100;
x = rand(1,n);   % array of 'n' random numbers between 0 and 1

Back to the top

Exercise 1 - sum(x)

sum(x)
ans =

  53.854796213711992

Back to the top

Exercise 2 : min(x)

min(x)
ans =

   0.001674528105046

Back to the top

Exercise 3 : mean(x)

mean(x)
ans =

   0.538547962137120

Back to the top

Exercise 4 : length(x)

length(x)
ans =

   100

Back to the top

Exercise 5 : cumprod(x)

cumprod(x)
ans =

  Columns 1 through 3

   0.576134335746674   0.356323681788646   0.334802334680441

  Columns 4 through 6

   0.109403553149475   0.095792505648060   0.034944417483306

  Columns 7 through 9

   0.030390946156260   0.024269177025180   0.014090136450668

  Columns 10 through 12

   0.010687404472219   0.002953412834502   0.001388473741046

  Columns 13 through 15

   0.001188206561286   0.000001989685281   0.000001096300091

  Columns 16 through 18

   0.000000972110063   0.000000088186671   0.000000076908062

  Columns 19 through 21

   0.000000017270597   0.000000010189656   0.000000001588589

  Columns 22 through 24

   0.000000000148542   0.000000000016426   0.000000000009073

  Columns 25 through 27

   0.000000000007373   0.000000000002655   0.000000000001058

  Columns 28 through 30

   0.000000000000240   0.000000000000068   0.000000000000024

  Columns 31 through 33

   0.000000000000020   0.000000000000018   0.000000000000006

  Columns 34 through 36

   0.000000000000004   0.000000000000002   0.000000000000002

  Columns 37 through 39

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 40 through 42

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 43 through 45

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 46 through 48

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 49 through 51

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 52 through 54

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 55 through 57

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 58 through 60

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 61 through 63

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 64 through 66

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 67 through 69

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 70 through 72

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 73 through 75

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 76 through 78

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 79 through 81

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 82 through 84

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 85 through 87

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 88 through 90

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 91 through 93

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 94 through 96

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Columns 97 through 99

   0.000000000000000   0.000000000000000   0.000000000000000

  Column 100

   0.000000000000000

Back to the top

Exercise 6 : max(x)

max(x)
ans =

   0.989629387448602

Back to the top

Exercise 7 : std(x)

std(x)
ans =

   0.290681065233278

Back to the top

Exercise 8 : median(x)

median(x)
ans =

   0.562762609349455

Back to the top

Exercise 9 : cumsum(x)

cumsum(x);

Back to the top

Exercise 10 : prod(x)

prod(x)
ans =

     2.065725445935968e-40

end

Back to the top

Bicycle trip

function set2()

Hint : Use the diff function to create an array of distances between mile markers.

end

Back to lab exercises.

Back to the top

Get the code

Do you want to try the above code fragments on your own? Download the Matlab script that produces this page here. (lab_4_solns.m)

Powered by MathJax

Published with MATLAB® 8.3